logo Basis Nascholing interne geneeskunde nefrologie

Vrijdag 15 maart 2024
Fletcher Hotel de Klepperman Hoevelaken

Basis nascholing interne geneeskunde - Nefrologie

Om volledig te worden geherregistreerd zal elke internist 50 nascholingspunten basis interne geneeskunde in 5 jaar moeten behalen buiten de eigen differentiatie(s). Dat betekent dus gemiddeld 10 per jaar. Voor al diegenen die geen differentiatie nefrologie hebben, levert deze basis nascholing nefrologie 6 punten op in het kader van deze regeling.

De basis nascholing nefrologie bestaat uit 3 workshops: Acute nierschade, chronische nierschade en behandelopties bij nierfalen.

De deelnemers aan de basis nascholing nefrologie krijgen de gelegenheid van tevoren aan te geven welke onderwerpen ze graag behandeld willen hebben. Hier zal de cursusleiding de inhoud op aanpassen. Deelnemers kunnen tot 2 weken voor aanvang van de nascholing een wensenlijstje insturen.

De deelnemers wordt gevraagd een eigen casus in te sturen met een diagnostisch probleem en/of een behandeldilemma. Hierbij zullen overigens geen primaire zuurbase of elektrolytstoornissen worden besproken omdat daar specifieke cursussen voor zijn.

Accreditatie is verleend door de nederlandse internisten vereniging met 6 punten.